terug naar het overzicht

Lezing & workshop: De “DIEREN” riem bestaat niet. De rol van de MENSENTEKENS in Uranus als traumaduiding.

Lezing & workshop tijdens de Astro Inspiratie Avonden van Opleidingscentrum Ishtar Zoetermeer door Michael de Baker

Locatie: Stephensonstraat 8 A t/m D, Zoetermeer. Web: www.ishtar.nl

Vóór de pauze: lezing

De dierenriem blijkt bij nadere beschouwing helemaal geen “dieren”riem te zijn maar een dieren-mensen-half mens/half dier-object riem. Wat voor gevolgen heeft deze ontdekking voor de astroloog? Deze lezing is een ontdekkingsreis door de archetypen die de twaalf noten zijn die tezamen de symfonie van het menselijk bewustzijn vormen.

In de lezing wordt duidelijk hoe de ontwikkelingsgang van Tweelingen naar Maagd naar Waterman, d.w.z. de drie mensentekens, de evolutie weerspiegelt van lineair denken naar non-lineair waarnemen en hoe Boogschutter, half dier half mens, een cruciale rol speelt in die evolutie. De onderlinge verhouding tussen deze vier archetypen staat centraal in het komen tot een juist begrip van Uranus als traumaduiding. Zijdelings zal tevens de rol van Weegschaal, het enige object in de dieren-mensen-half mens/half dier-object riem, belicht worden.

Na de pauze: workshop

Na de pauze gaan we aan de slag met horoscopen om te kijken wat deze herdefinitie van de “dieren”riem voor gevolgen heeft in de horoscoop van een vriend, familielid of kennis. De nadruk ligt daarbij op het duiden van Uranus als traumaduiding. Draag in het workshopgedeelte niet je eigen horoscoop aan aangezien ik in een workshopsetting niet de therapeutische begeleiding kan geven voor wat een duiding van Uranus in je eigen horoscoop mogelijk bij je los kan maken. Bij horoscopen van vrienden, familie of kennissen is er meer kans op de afstand die nodig is om objectief naar deze kwesties te kunnen kijken.

Andere agendapunten