terug naar het overzicht

Workshopdag: De vele gezichten van Saturnus (door: Joke IJlst, Peter Saarloos en Jan Willem van Doorn)

Saturnus duiden is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Is Saturnus als archetype een boosdoener of een weldoener? Leidt Saturnus tot eindeloos verdriet of tot zelfkennis en wijsheid? Joke IJlst, Peter Saarloos en Jan Willem van Doorn gaan dit thema astrologisch uitdiepen en zullen om de beurt, maar aan het eind van de dag gezamenlijk hun inzichten delen.

(Deze dag om 10:30 uur staat Saturnus in Steenbok op het MC! !)

Aanvang 10:30 uur. Einde 17 uur.

Plaats: Amersfoort, De Amershof, Snouckaertlaan 11

10:00 uur Ontvangst met Koffie en thee

10:30 uur Start en opening

10:30 - 12:00 uur Joke IJlst

12:00 - 12:15 uur Koffiepauze

12:15 - 13:00 uur Peter Saarloos

13:00 13:45 uur Lunch

13:45 - 14:30 uur Peter Saarloos

14:30 - 14:45 uur Thee pauze

14:45 - 16:15 uur Jan Willem van Doorn

16:15 - 16:45 uur Plenaire discussie

Inschrijving

Kosten voor leden AVN € 26,50 Inclusief koffie/thee en lunch!

Donateurs en studentleden € 40.-

Belangstellenden € 47.50

Opgave bij het Servicepunt: Hans Jongerius

e-mail knowthyself@ziggo.nl

Betaling op NL95INGB0007869860 t.n.v. AVN o.v.v. workshopdag

Joke IJlst/Astrowise: De Saturnus Return: Kick of Kater?

Volwassen worden is soms knap lastig. De planeet Saturnus laat zien wat jij moeilijk vindt, waarin jij volwassen(er) moet worden en hoe dat proces verloopt. We zijn er heel ons leven mee bezig, maar er zijn een paar markante periodes: de Saturnus Returns. De Saturnus Return is meestal een lastige periode waarin je veel voor je kiezen krijgt. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor sommigen is het juist een periode van kracht. In deze lezing gaan we kijken waarin jij moet groeien, hoe je dat aanpakt én of de Saturnus Return voor jou een periode is van kracht, of dat je het zwaar te verduren krijgt.

Joke IJlst/Astrowise helpt professioneel astrologen om snel en gestructureerd een goed consult op te bouwen en daar veel klanten mee te bereiken.

Peter Saarloos: Saturnus als innerlijke ouder

Saturnus kun je bekijken als heer van karma, maar Saturnus is ook de vormgever van het aardse stoffelijke leven. Ons leven wordt vormgegeven onder invloed van onze ouders. Deze ouders brengen het kind waarden, normen en overtuigingen die het kind internaliseert, waardoor zij Saturnus en de innerlijke ouder c.q. criticus voeden. Het onderzoeken van deze innerlijke ouder/criticus en daarbij horende overtuigingen kunnen helpen om beperkende gedachten, patronen en overtuigingen die de ziel of je essentie blokkeren te onderzoeken en van daaruit anders mee om te gaan.

Peter Saarloos (26 juli 1964) verzorgt de vijfjarige beroepsopleiding astrologie onder de naam van opleidingscentrum Ishtar en heeft een astrologische consultpraktijk in Zoetermeer. Sinds 2000 geeft hij jaarlijks onder de naam van Uitgeverij Hajefa de astrologische agenda uit. Het assortiment van de uitgeverij is inmiddels uitgegroeid tot de maankalender en -agenda, en een ruime fonds van spirituele en astrologieboeken. Verder geeft hij sessies lomilomi (Hawaiiaanse massage). Meer informatie staat op: www.ishtar.nl; www.hajefa.nl en www.lomilomi.nu

Jan Willem van Doorn: Saturnus vanuit Vedisch perspectief

De Vedische astrologie kent een traditie van duizenden jaren en wordt langzamerhand meer en meer bekend in de Westerse wereld. Zij werkt met eenzelfde symbolenstelsel van planeten, dierenriemtekens en huizen. In vergelijking met de westerse en klassieke astrologie zijn er daarnaast een aantal specifieke methoden en technieken die kunnen worden toegepast.

Saturnus - in de Vedische astrologie Śani genoemd - wordt veelal gezien als een negatieve factor die eerder problemen geeft dan oplossingen, terwijl het tegendeel waar is. Evenals alle andere planeten - of Graha’s zoals ze in het Sanskriet genoemd worden - is Saturnus neutraal. Zijn gedegen, praktische, geduldige en wat afstandelijke invloed kan juist in onze tijd een grote hulp zijn bij de kleine en grote vraagstukken van het leven.

In de workshop zullen we kennismaken en werken met de diepere achtergronden van Saturnus, zoals dit ooit is geformuleerd door de Wijzen uit het oude India, maar nu vertaald naar onze tijd en onze cultuur. Specifieke aandacht wordt daarbij ook gegeven aan de astronomische werkelijkheid van deze schitterende planeet en wat dit voor ons nu astrologisch betekent.

Ir J.W.V. van Doorn MHS Jyotish (VedicAstrology)

Jan Willem van Doorn studeerde wis- en natuurkunde, econometrie en sterrenkunde in Amsterdam en Delft. Aan de Hindu University of America in Florida volgde hij de Master opleiding in Hindu Studies met als specialisatie Jyotish (Vedische Astrologie). Vanaf zijn jeugd is hij geïnteresseerd in de Oosterse filosofie en wetenschappen. Dit heeft geleid tot een intensieve studie van de Vedische traditie, met name AdvaitaVedanta, Sanskriet, Vedische Wiskunde en Vedische Astrologie. Hij geeft regelmatig lezingen, cursussen en workshops over deze onderwerpen, en heeft een astrologische praktijk.

Andere agendapunten