Allemaal aan de cayennethee© Shutterstock Allemaal aan de cayennetheeKruiden die we gebruiken om onze maaltijden op smaak te brengen hebben een groter effect op onze gezondheid dan we ons bewust zijn. Zo is cayennepeper bijvoorbeeld een zeer krachtig middel tegen tal van ziekten.Wetenschappers noemen de plant capsicum. De stof capsaïcine wordt gebruikt voor medicijnen tegen bijvoorbeeld verkoudheid. Je neus gaat ervan lopen en je kunt er beter van ademen. Het zit bijvoorbeeld ook in de Fisherman’s Friends snoepjes. De stof werkt pijnstillend en geeft ook een euforisch gevoel.Als je dagelijks pittig eet zul je minder snel verkouden worden. Capsaïcine bestrijdt slechte bacteriën in je lichaam. In cayennepeper zit bijvoorbeeld meer vitamine C dan in een sinaasappel, maar ook vitamine A, B1, B2, B3 en B6, ijzer, mangaan, magnesium en kalium.

De peper heeft een antibacteriële werking en kan daarom o.a. keelontsteking bestrijden. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het prostaatkanker kan bestrijden.

Cayennepeper helpt bovendien op gewicht te blijven. Je krijgt het er namelijk warm van waardoor je gaat zweten en dus vet verbrandt.

Dus sla die cayennepeper maar in en schep dagelijks een schepje door je thee, dan kom je de winter wel door!

Bron: healthwatch