logo
 
 
terug naar het overzicht
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Peter Saarloos

Zuidwijkstraat 80
2729 KE, Zoetermeer
079-3617345
http://www.ishtar.nl

Beroepsopleiding Astrologie 
De opleiding astrologie van Opleidingscentrum Ishtar is een vijfjarige parttime opleiding. Tijdens de opleiding staan naast het leren van het astrologische begrippenkader en het astrologische systeem, vooral de ontdekkende en beschouwende kant van het leven centraal. In de loop van de opleiding komen ook een aantal psychologische en spirituele samenhangen met de astrologie aan bod, zoals projectiemechanismen, spirituele ontwikkeling, karma en reïncarnatie, zingeving en bezieling. Tijdens de opleiding wordt er veel met de eigen horoscoop gewerkt. Hierdoor worden de lessen levendig en praktijkgericht.

De beroepsopleiding is bedoeld voor een ieder die op professionele wijze met de astrologie om wil gaan. Dit kan zijn als serieus geïnteresseerde of als beroepsastroloog. De opleiding is echter primair gericht op het behalen van het niveau van praktijkvoerend astroloog.
De eerste twee jaren leiden op tot de kwalificatie Basis Astroloog. In het eerste jaar worden de basisbegrippen van de astrologie behandeld en in het tweede jaar wordt er dieper ingegaan op de astrologische technieken, de horoscoopanalyse en de psychologische achtergronden van een horoscoopduiding. Het derde en vierde jaar leiden op tot de kwalificatie Astroloog en staan in het teken van de progressieve astrologie, relatieastrologie, werk en beroepshouding, gesprekstechnieken en het geïntegreerd toepassen van de leerstof in consultsituaties. Tijdens het vijfde jaar wordt de student in een supervisietraject en de praktijk begeleidt tot de kwalificatie Praktijkvoerend Astroloog.

Astrologie is een symbolentaal die niet alleen verstandelijk is te leren. Het vraagt naast het logische denken ook om een gevoelsmatige intuïtieve benadering. Door het zelf voelen en ervaren, vergt het leren van de astrologische symboliek tijd en ruimte. Opleidingscentrum Ishtar streeft een hoog niveau van techniek en inzicht in de astrologie na, wat vijf studiejaren vraagt.

Tijdens de studie astrologie spelen persoonlijke ontwikkelings- en bewustwordingsprocessen een belangrijke rol doordat je je eigen horoscoop en jezelf gaat onderzoeken. Deze processen dienen bij de astroloog tot zelfkennis en zelfreflectie te leiden. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het professioneel functioneren en beroepsmatig handelen van de astroloog in elk contact met de cliënt.

Oriëntatiecursus 
De oriëntatiecursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig kennis van de astrologie. Tijdens deze cursus kun je kennismaken met de astrologie en worden een aantal basisbegrippen van de astrologie behandeld. Aan bod komen planeten, dierenriemtekens, elementen en kruizen. De cursus bestaat uit acht lessen van twee uur welke om de twee weken plaatsvinden. Mocht je verder willen gaan in de astrologie dan kun je starten met de opleiding. In de loop van de cursus wordt er ook met de eigen horoscopen gewerkt zodat je persoonlijk kan ervaren wat astrologie voor je kan betekenen.

Consulten
Met de astrologie kun je een karakter- en/of levensloopanalyse maken. Hierbij wordt dieper ingegaan op je karakter, aanleg, mogelijkheden en moeilijkheden tijdens dit leven. Op die manier leer je de bewuste en onbewuste kanten en drijfveren van jouw karakter kennen. Door onbewuste drijfveren bewust te maken en jezelf te accepteren zoals je bent, kun je jouw leven beter doorzien en begrijpen.
Aanleg, karakter, ontwikkelingsmogelijkheden en je vragen staan centraal tijdens het consultgesprek. Het consult is een dialoog waarbij ik ook van jou enige informatie nodig heb doordat ieder op eigen wijze zijn/haar horoscoop vorm geeft. Tijdens het consult zijn vooral de processen waar je je in bevindt belangrijk. Om dit optimaal te ervaren vraag ik een actieve instelling van je. Door je bepaalde vragen te stellen, gecombineerd met de informatie uit de horoscoop, verkrijg je zelf meer inzicht in je leven en je levenshouding. Hierdoor kun je zelf je leven richting geven, in plaats dat het leven bepaalt wat je overkomt. Dit consult duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Meer informatie?
Vraag geheel vrijblijvend de uitgebreide brochure aan! Of kijk op de website: www.ishtar.nl

Informatie over Peter
Ik ben Peter Saarloos en ben geboren op 26 juli 1964 in Rijswijk (Z-H) en verzorg momenteel de opleiding astrologie in Zoetermeer. Ik ben vanaf ongeveer mijn zestiende jaar bezig met allerlei paranormale en alternatieve zaken. Sinds 1988 verdiep ik mij in de astrologie. Dit raakte iets in me: er was herkenning en verwondering. De astrologie leerde me te accepteren dat iedereen anders is en mag zijn wie en hoe die is.
Daarna ben ik de opleiding astrologie gaan volgen bij Minou van Hemert in Utrecht. Na de start van mijn consultpraktijk ben ik na een aantal jaren begonnen met het geven van basiscursussen. Langzaam maar zeker groeide uit de cursussen de vijfjarige beroepsopleiding en werk ik momenteel intensief met Gerda Roos samen om onze opleidingen verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik in mijn persoonlijke zoektocht een spirituele ontwikkeling doorgemaakt. Deze spirituele ontwikkeling is ook verweven met mijn werk.