Skip to content

Nekya

Regio ´s Hertogenbosch

Leidt op tot erkend praktijkvoerend astroloog.

De astrologische tak van Nekya betreft een vijfjarige beroepsopleiding in de psychologische astrologie. Nekya wordt geleid en beheerd door Threes Brouwers en is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Kenmerkend voor opleiding is het begeesterde enthousiasme waarmee de lessen gegeven worden (hier val je niet in slaap!) en de intensieve en persoonlijke begeleiding van de studenten die op hoog niveau studeren. Ook is er heel veel ruimte voor werken met je eigen horoscoop.

 

LET OP! om binnen AVN en ASAS tot erkend praktijkvoerend astroloog te worden toegelaten móet u geslaagd zijn voor het Landelijk Examen. De landelijke examenregeling vindt u hier: https://avn-astrologie.nl/vereniging/examenregeling-landelijk-examen

In de onderbouw, die drie jaren beslaat, worden de vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor het verantwoord duiden van een horoscoop. In de resterende jaren, de bovenbouw, komen dan de onderwerpen progressieve astrologie en relatieastrologie aan bod. Voor studenten die zich willen voorbereiden op het landelijk examen voor beroepsastroloog zullen daarna nog een aantal lessen praktijkbegeleiding gegeven worden.

Elk onderwerp wordt ook apart in modulevorm aangeboden, en kan dus los van de rest van de opleiding worden gevolgd. Zo kun je ook kiezen voor alleen de onderbouw van de opleiding, als je alleen geïnteresseerd bent in het beter begrijpen van je eigen horoscoop. Daartoe is zelfs alleen de beginnerscursus al interessant.

Bij Nekya is het mogelijk te kiezen voor een eigen studieniveau. Men kan de studie puur voor eigen plezier en zelfkennis doen, maar men kan ook kiezen voor het niveau van beroepsastroloog. Wie voor dat laatste kiest, moet verplicht meedoen aan de huiswerkopdrachten, de toetsen en moet de literatuur bijhouden. Wie aan het eind van de opleiding alle examens met goed resultaat heeft behaald, kan voor het certificaat gaan, wat inhoudt dat men het landelijke examen (LEC) moet doen. Daarin wordt de student door mij begeleid.

De lessen bij Nekya worden meestal ’s avonds gegeven en vinden, behalve die in het eerste jaar, eenmaal per 14 dagen plaats. De eerstejaars hebben elke week les. Het gaat daarbij meestal om de dinsdag en de woensdag, maar dat kan per schooljaar veranderen.