logo
 
 
terug naar het overzicht

De kunst van het duiden in de uurhoekastrologie.

Cursus

Regio Utrecht

Deze cursus geeft een volledig overzicht van de klassieke technieken die gebruikt worden in de uurhoekastrologie. Het komt meteen tot de kern legt de nadruk op het werken met uurhoeken in de praktijk. Alle terreinen van de uurhoekastrologie komen aan de orde. Zo bespreken we ook de ethiek die bij het beantwoorden van vragen een rol speelt: waar krijg je mee te maken, welke vragen kom je tegen en hoe ga je daarmee om?

Gebleken is, dat het leren van uurhoek astrologie onder directe begeleiding met een groep collega’s, een hele effectieve manier is voor astrologen om een gedegen kennis op te doen van de mogelijkheden die uurhoekastrologie te bieden heeft.

De cursus is geschikt voor elke astroloog met een goed begrip van de astrologische basisprincipes. Cursisten hebben een verschillende achtergrond, variërend van astrologen voor wie uurhoekastrologie een nieuw gebied is tot astrologen die al een theoretische achtergrond hebben maar die hun praktische vaardigheden verder willen ontwikkelen.

De kern van de opleiding is er op gericht dat je vertrouwen en vaardigheid krijgt in het duiden van uurhoeken. Hoewel het natuurlijk helpt als je al iets weet van uurhoekastrologie, is het geen voorwaarde: de lessen behandelen alle klassieke technieken die nodig zijn om uurhoekastrologie zelf in de praktijk te kunnen toepassen.

Na het volgen van deze lessen heb je alles in huis om aan de slag te gaan als zelfstandig uurhoek astroloog. De nadruk ligt op het beoordelen van vragenhoroscopen. Zo ontwikkel je zelfvertrouwen. Dat vertrouwen wordt verder ontwikkeld door een goed begrip van de symboliek die in de uurhoekastrologie een grote rol speelt. Daar wordt ruim aandacht aan besteed.

De cursus onderzoekt de methodologie, geschiedenis en filosofie van uurhoeken. Er is veel ruimte voor cursisten om zelf actief te oefenen: in kleine groepen wordt de theorie meteen in de praktijk toegepast. Het wordt dus niet te theoretisch, het gaat om de werking in de praktijk. In de workshop gebruiken we voornamelijk recente vragen uit de hedendaagse praktijk.

De cursus is ontwikkeld door de School of Astrology en vormt de basis voor de STA Masters-Level Course.  Dat is een gespecialiseerde opleiding voor uurhoekastrologen die diep op de materie in willen gaan en hun kennis van dit onderwerp verder willen verbreden.

Voor informatie over de Masters-Level Course zie:  http://www.sta.co/masters.html

Er gaat een cursus van start zodra er 3 aanmeldingen zijn. Ook bestaat de mogelijkheid om via Skype of privé de lessen te volgen.

"De lessen plannen we in overleg, dat kan wekelijks een avond zijn, maar ook maandelijks een hele dag.  De totale hoeveelheid lestijd bedraagt 30 uur."

Lessen worden eventueel ook "op locatie" gegeven

De kosten bedragen €450,-

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je contact opnemen met

Tienka Atema Sweelincklaan 101 3723 JC Bilthoven

Tel 030 2291982/ 06 22048415

Email: tienka.atema@gmail.com