logo
 
 
terug naar het overzicht

Opleiding tot astrologisch loopbaanbegeleider

Cursus

Regio

Werkwijze

Elke lesdag begint met een theoretisch gedeelte waarin het onderwerp vanuit de astrologie wordt belicht.
S’ middags wordt de theorie toegepast op door de deelnemers ingebrachte horoscopen en worden loopbaanbegeleidingsvaardigheden geoefend.

astroloog

Carla Kerklaan

Is werkzaam als astroloog en gz-psycholoog, als docent, onderzoeker, coach en begeleider. Carla heeft een ruime ervaring in begeleiding bij studie/beroepskeuze, heroriëntatie en aanpak van werkgerelateerde problematiek. Zij heeft drie boeken geschreven over de spirituele astrologie. Zie ook www.kernwerk-astro.nl

Praktische informatie

Deelnemers: een redelijke kennis van de astrologie is vereist.

Data 1e blok: 19/9, 3/10, 17/10, 31/10 - 2015

Data 2e blok: 14/11, 28/11, 12/12 2015 en 9/1 2016

/12 ’14 en 17/1, in 2015

Prijs per blok: 325 euro (excl. btw)

Lokatie: Centrum Leidraad Utrecht, 15 min. vanaf station CS

Informatie en Opgave: C.kerklaan@xs4all.nl

1e blok: 4 dagen: september – oktober ’15

Studie/ en beroepskeuze:

 • Welke talenten en kwaliteiten zijn zichtbaar in de horoscoop en welke vaardigheden vloeien hieruit voort.
 • Waarin ligt de bezieling en welke hoedanigheid heeft deze.
 • Waar vindt de cliënt inspiratie en hoe werkt de motivatie.
 • Wat is het natuurlijk functioneren. dat wat als vanzelf wordt gedaan, bijvoorbeeld organiseren, regelen, uitleggen, onderzoeken, vorm geven, hulp bieden, enzovoort.
 • wat zijn de persoonlijke beperkingen en welke functies hebben deze? Hoe zijn deze beperkingen in de horoscoop te duiden. Welke kracht gaat er schuil achter de beperking en wat betekent dit voor het praktische werk.
 • In welke levensfase bindt de cliënt zich en welke functie heeft werk hierin.
 • Heroriëntatie:

Bij heroriëntatie gaat het niet meer om het leren van passende beroepsvaardigheden maar om het zoeken naar werkvormen waardoor de bezieling kan worden uitgedrukt. In de duiding gaat het om de spirituele dimensie.

2e blok: 4 dagen: november ’15 - januari ’16

Loopbaanbegeleiding

 • Missie in je werk: Wat is je missie, waar ga je voor en hoe vinden we deze in de horoscoop?
 • Kernkwadranten: elke kwaliteit kent zijn vervorming, zijn tegenhanger (allergie) en zijn uitdaging. Om de kernkwaliteit maximaal in te kunnen zetten is het belangrijk ook de vervorming, de allergie en uitdaging te kennen. Hoe staat dit in de horoscoop?
 • Weerstand: Hoe werkt de tegenkracht. Waar loop je tegenop in je werk of in de uitvoering van je plannen. Welke factoren in de horoscoop belemmeren je?. Wat is de kracht achter de weerstand en hoe kun je deze vruchtbaar maken.
 • Vicieuze cirkel: Wat is de vrije kwaliteit die naar uitdrukking zoekt. Waardoor raakt deze oorspronkelijke kwaliteit bekneld en welke conditionering wordt hierop ingezet. Welke krachten komen er vrij als de conditionering doorbroken wordt en hoe is dit zichtbaar in het werk?
 • Oefenconsulten:De theorie wordt in praktijk gebracht in de vorm van twee oefenconsulten. Een consult gericht op studie/beroepskeuze en een heroriëntatieconsult.