Skip to content

Astroniek

Regio Utrecht, Houten

Astrologie

Astrologie is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen meer en meer behoefte krijgen aan spiritualiteit en zingeving.
Astrologie werd reeds in de oudheid beoefend. De oorsprong van astrologie is niet exact bekend. Wel is bekend dat (vormen) van de astrologie reeds door de oudste ons bekende cultuurvolkeren beoefend werd. Waarschijnlijk is de astrologie ontstaan bij de Babyloniers zo’n 3000 jaar geleden.
Vanaf deze tijd heeft de astrologie in vrijwel alle culturen zijn intrede gedaan. Dit met wisselend succes overigens. Tot op de dag van vandaag wordt de astrologie door sommigen met een kritisch en wantrouwend oog gevolgd. Dit komt mede door de populaire oppervlakkige astrologie rubrieken in vele kranten en tijdschriften. Er is echter ook een veel serieuzere vorm van astrologie. Hierbij blijkt dat astrologie veel complexer, breder en boeiender is dan de meeste mensen weten.
Met deze vorm van astrologie kun je ook een karakter- en/of levensloop-analyse maken. Een horoscoop is eigenlijk een soort ‘blauwdruk’ die je bij je geboorte meekrijgt. Door het analyseren van je eigen horoscoop krijg je een beeld van jouw karaktereigenschappen, talenten en potentiële mogelijkheden, maar ook komen je valkuilen en mindere kanten in beeld. Kortom een horoscoop is een prachtig hulpmiddel om jezelf beter te leren kennen.

Oriëntatiecursus astrologie

De oriëntatie cursus heeft tot doel je kennis te laten maken met de serieuze vorm van de astrologie.
Wij leggen uit wat de basisbegrippen van een horoscoop zijn en gaan vervolgens in op de opbouw van een horoscoop. Aan het eind van de cursus heb je een goede basis om eventueel verder te gaan met een professionele opleiding astrologie. Ook worden de eerste stappen in het duiden en interpreteren van een horoscoop uitgelegd.
In de loop van de cursus wordt er ook met de eigen horoscopen gewerkt zodat je persoonlijk kan ervaren wat astrologie voor je kan betekenen.

Vervolgcursussen astrologie

Het is ook mogelijk om bij ons vervolgcursussen te volgen. In het tweede jaar wordt dieper ingegaan op de planeten en een aantal andere belangrijke astrologische punten zoals onder andere Cheiron, de Maansknopen en Pars Fortuna.
In het derde jaar zal er aandacht worden besteed aan de meest bekende technieken in de voorspellende of progressieve astrologie. Behandeld worden de volgende technieken: de transits, primaire directies, secundaire progressies, de solaar en de lunaar. Daarnaast zal ook het onderwerp kinderhoroscopen behandeld worden.
In het vierde jaar staan uurhoeken en de relatieastrologie centraal.
Het vijfde jaar besteden we extra aandacht aan het duiden van horoscopen en wordt je voorbereid op het examen voor praktijkvoerend astroloog bij de AVN.
In alle cursussen wordt de theorie getoetst aan je eigen horoscoop

De docenten

De cursussen worden gegeven door Johanniek Knibbeler en Astrid Reijers. Na een introductiecursus astrologie hebben wij samen de 5-jarige beroepsopleiding astrologie gevolgd bij het opleidingsinstituut Astra. Daarna heeft Johanniek het examen gedaan en is ingeschreven bij het beroeps register van de AVN (Astrologische Vakvereniging Nederland).
Binnen de AVN is Johanniek lid van het CIB (Commissie intake en Begeleiding)

Meer informatie?

 • Johanniek Knibbeler en Astrid Reijers
  Lobbendijk 35
  3991 EB Houten
  Telefoon: 030-2887004
  E-mail: info@astroniek.nl
  Internethttp://www.astroniek.nl/