Skip to content

Wat is de waarde van een geboortehoroscoop?

Je kunt een geboortehoroscoop zien als een wegenkaart die je de weg kan wijzen en die je kan helpen om je bewust te worden van hoe je in elkaar zit. Het is een prachtig en dynamisch samenspel van energie├źn. De astroloog analyseert de horoscoop en legt uit hoe de symbolen in jouw horoscoop kunnen uitwerken in je leven.

De onderlinge verhoudingen tussen de diverse planeten geven aan hoe je je het beste kunt ontplooien naar je eigen aard. Je kunt een horoscoop vergelijken met een plant: het zaad draagt de plant bij zich om zich te kunnen ontwikkelen met een bepaalde kleur en vorm; het hangt echter wel van de verzorging af in hoeverre de bloem ook werkelijk zo mooi wordt als in zijn vermogen ligt.

Net als een plant heeft de mens ook een grondpatroon met mogelijkheden. De astroloog kan in een gesprek deze mogelijkheden uitleggen en zodoende bijdragen aan het zoeken naar oplossingen voor een probleem of het nemen van een belangrijk besluit.

Uiteraard kan de astroloog de problemen waar je mee zit niet voor je oplossen; hij kan wel handvatten aanreiken en adviezen geven; voor sommige mensen is het voldoende dat zij inzicht krijgen in hun eigen unieke aard en bevestigd worden in wat ze (onbewust) al weten.