Skip to content

Agenda

AVN– Themadag

Klassieke Uurhoekastrologie.

door: Oscar Hofman

Beste astrologen, leden, donateurs en belangstellenden,

Zaterdag 18 maart 2023 organiseert de CIB namens de AVN weer een inspirerende dag met Oscar Hofman.
Het thema is klassieke Uurhoekastrologie.
U bent van harte uitgenodigd om op deze dag aanwezig te zijn!

Plaats: Amershof, Snouckaertlaan 11 te Amersfoort. Tel: 033-4613524

De kosten zijn € 24,50 (gesubsidieerd door de AVN) inclusief lunch en koffie/thee.
U kunt zich aanmelden bij Hans Jongerius, knowthyself@ziggo.nl of door een reply te geven op deze mail. Een eventueel dieet graag bij de aanmelding doorgeven.
We verzoeken u tevens € 24,50 over te maken op de rekeningnummer van de AVN : NL95INGB0007869860 met vermelding van CIB dag mrt 18.
Na betaling is uw inschrijving pas definitief.

Niet leden zijn ook van harte welkom op deze CIB dag. De kosten zijn dan € 40,00

Het programma:

10:00 uur – 10:30 uur: ontvangst met koffie/thee

10:30 uur – 12:30 uur: lezing van Oscar Hofman

12:30 uur  –13:30 uur : lunchpauze

13:30 uur – 15:30 uur: vervolg lezing van Oscar Hofman

Hieronder kunt u meer lezen over de inhoud van deze lezing.
We hopen velen van u weer te kunnen verwelkomen op zaterdag 18 maart 2023.

 

Hartelijke groet,

Johanniek Knibbeler, Vera Bruinen en Annette Schouten

CIB, Commissie Intake en Begeleiding van de AVN

Klassieke Uurhoekastrologie

In deze lezing zullen de methodes en technieken van de klassieke uurhoekastrologie aan de orde komen. Deze technieken waren in de moderne astrologie in vergetelheid geraakt, maar de afgelopen twintig jaar, kon door de herontdekking van de klassieke astrologie de uurhoekastrologie in zijn oude luister en kracht worden hersteld. De vrijwel vergeten traditionele technieken blijken uitermate effectief in de praktijk en dat zal na de hand van vele praktische voorbeelden worden gëillustreerd. Er zullen uurhoeken worden besproken over werk, financiën, gezondheid, medische behandelingen, reizen, huizen, dromen, examens, relaties, verkoop en aankoop en problemen met occulte zaken.      

Oscar Hofman (Amsterdam 1962) is de stichter van de Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie die een volledig opleidingsprogramma (uurhoekastrologie, medische astrologie, geboorte-astrologie, electie-astrologie en mundane astrologie) in de traditionele astrologie aan biedt aan studenten in meer dan dertig landen in zes talen. Hij schreef vijf boeken, die in vele talen zijn verschenen, Oscar is ook een bekende pionier in de traditionele medische astrologie. Zijn praktijk is gevestigd in Gorinchem, van waaruit hij een wereldwijde clientèle bedient..

Hij is bereiken via 0183-649405, oshofman@xs4all.nl, website www.pegasus-advies.com (met wekelijkse drietalige astroblog.)

 

 

Inspirerende dag
met 2 interessante sprekers

Beste astrologen, leden, donateurs en belangstellenden, 

Zaterdag 19 november 2022 organiseert de CIB namens de AVN weer een inspirerende dag met 2 interessante sprekers.  
U bent van harte uitgenodigd om op deze dag aanwezig te zijn!

Plaats: Amershof, Snouckaertlaan 11 te Amersfoort. Tel: 033-4613524

De kosten zijn € 24,50 (gesubsidieerd door de AVN) inclusief lunch en koffie/thee.

U kunt zich aanmelden bij Hans Jongerius, knowthyself@ziggo.nl of door een reply te geven op deze mail. Een eventueel dieet graag bij de aanmelding doorgeven.

We verzoeken u tevens € 24,50 over te maken op de rekeningnummer van de AVN : NL95INGB0007869860 met vermelding van CIB dag nov 19.
Na betaling is uw inschrijving pas definitief.
Niet leden zijn ook van harte welkom op deze CIB dag. De kosten zijn dan € 40,00 

Het programma:

10:00 uur – 10:30 uur: ontvangst met koffie/thee

10:30 uur – 12:30 uur: lezing van Zus Luyckx

12:30 uur  –13:30 uur : lunchpauze

13:30 uur – 15:30 uur: lezing van Nora Gosselink

Hieronder kunt u meer lezen over de inhoud van deze 2 lezingen/ workshops.
We hopen velen van u weer te kunnen verwelkomen op zaterdag 19 november.

 

Hartelijke groet,

Johanniek Knibbeler, Vera Bruinen en Annette Schouten

CIB, Commissie Intake en Begeleiding van de AVN

Lezing van Zus:

Zus houdt er niet zo van om zichzelf ‘voor te stellen’. Ze zegt daar nooit zo heel goed in te zijn geweest.
Ook voor ons wil ze daar geen uitzondering op maken.
Zij stelt dat diegenen die haar kennen voldoende weten, en dat zij die haar niet kennen zich aangenaam mogen laten verrassen.

Deze lezing draait rond haar boek dat in november 2021 verscheen: ” DE DWADS – Zo hard als Staal, zo concreet als Stenen.”
Zus rijdt al jaren Nederland rond om haar liefde voor de Dwads te delen met iedereen die het wel horen.
In deze lezing zal ze slechts in het kort uitleggen wat een dwad is en hoe die wordt opgebouwd omdat ze zoveel mogleijk voorbeelden wil laten zien. 
Een goed idee om  – voor diegenen die al enig inzicht hebben in de Dwads – het een beetje op te frissen.

Haar Zon staat in de Dwad Tweelingen/Waterman/Vissen. Delen (Tweelingen) over de bezieling (Vissen)

Lezing van Nora:

“Nora Gosselink (1996) is opgeleid tot historica en literatuurwetenschapper, maar startte in 2019 haar astrologische praktijk. Ze heeft haar publiek vooral opgebouwd via social media (op Instagram 4000+ volgers, een eigen podcast, haar eigen astrologie-membership met bijna 100 abonnees) en heeft veel millennials en Gen Z’ers als klanten. Op de CIB-dag zal ze spreken over astrologie vertalen naar een jonger publiek zonder dat de diepgang ervan hoeft te verdwijnen. Op haar social mediakanalen probeert ze toegankelijk met diepgravend te combineren en bereikt ze een groter publiek zonder mee te hoeven gaan in ‘popastrologie’.

Ook zoomt Nora in op hoe astrologie ingezet kan worden om de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in kaart te brengen; al voor de terugkeer van Saturnus. Ze bespreekt een aantal voorbeelden uit de praktijk en maakte een selectie van transits en andere ontwikkelingen om op te letten, bijvoorbeeld de cyclus van Jupiter en de reis van de progressieve maan.”

AVN– Themadag

Zaterdag 10 september 2022 van 9:30 tot 16:15 uur

De Amershof Snouckaertlaan 11 Amersfoort telefoon: 033-4613524
Het bestuur van de AVN nodigt u uit voor de AVN-Themadag.

Twee lezingen van gepassioneerde astrologen over ons persoonlijke proces in binnen en buitenwereld.

Programma

Kosten

(inclusief lezingen, lunch en 3 consumpties).

Lezing: Neptunus als meest onbegrepen planeet. 

Wat brengt Neptunus ons persoonlijk en in de wereld, bekeken vanuit het perspectief van Uranus (het denken), Pluto (het willen) en Neptunus (het voelen). Mundaan zou het sextiel van Pluto met Neptunus een hoogconjunctuur inluiden. Wat is de spirituele en wat is de mundane component? In deze interessante lezing gaat Wilma dieper in op de invloed van meest onbegrepen planeet en combineert ze het een en ander met Uranus en Pluto. Wat je denkt te zien, is het veelal niet; vaak kijk je vanuit de illusie.

Wilma ter Mull (1953) is biografisch coach en karmisch astroloog. Sinds 1994 heeft ze haar eigen praktijk en inmiddels heeft ze zes boeken uitgegeven over haar werk en methodiek.

Hieronder een korte biografie.

Al op jonge leeftijd was Wilma geïnteresseerd in astrologie. Na diverse studies (psychiatrie en kunstacademie) besloot ze zich op 37-jarige leeftijd verder in de astrologie te bekwamen. Ze gaf de voorkeur aan zelfstudie i.p.v. een echte opleiding omdat ze naast de wetmatigheid die de astrologie haar gaf ook veel onzin tegenkwam.

Graag wilde ze zelf onderzoeken wat ze waar vond en wat niet. Haar zelfstudieweg verloopt dan langs de volgende wegen: de Jungiaanse dieptepsychologie en astrologie, het kabbalisme, Astrosofie van Rudolf Steiner, Willi Sucher en Elizabeth Vreede; de zeven stralen visie van Alice Bailey; Jeff Green, Martin Schulman, Ram en Thierens. Om vervolgens ook veel waarheid te vinden in de nieuwste ontwikkelingen van Bernadette Bradley (astrocartografie) en de reïncarnatietabellen en theorieën van A.T. Mann (Boston) en het API instituut van de Hubers in Zurich.

Lezing 2 : Voorspellen en trends aangeven met eclipsen - (Menno Noordervliet)