Verenigingsnieuws

AVN-workshopdag, zaterdag 5 februari 2022

Pluto in Waterman

 Plaats: zalencentrum De Amershof, Snouckaertlaan 11, Amersfoort Telefoon: 033-4613524

 

Programma:

09:30 -10:30 uur: aankomst met koffie en thee

10:30 -12:30 uur: Lezing van Liz Hathway over Pluto in Waterman (mundaan)

12:30 -13:30 uur: Lunch

13:30 -15:30 uur: Lezing van Faye Blake over Pluto in Waterman (persoonlijk)

15:30 -15:45 uur: theepauze

15:45 -16:15 uur: panel: vragen beantwoorden en discussie

 

Kosten (inclusief lezingen, lunch en 3 consumpties)

Leden € 24,50- Donateurs en Studentleden € 30, –   Belangstellenden € 40, -(gesubsidieerd door de AVN). Een eventueel dieet bij aanmelden doorgeven.

Aanmelden kan via e-mail. Opgave bij het Servicepunt: Hans Jongerius

e-mail administratie@avn-astrologie.nl 0.v.v AVN workshopdag 2022

Betaling op NL95INGB0007869860 t.n.v. AVN o.v.v. workshopdag 2022

Na betaling ontvangt u een bevestiging.

 

Half/eind januari volgt de definitieve deelnemerslijst en een routebeschrijving.

In verband met Corona weten we nog niet wat in februari de regels zullen zijn. We houden jullie daarvan op de hoogte.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met een van de leden van de voorbereidingscommissie;

Antoinette van der Kaay a.kaaija@gmail.com, 0615002188

Menno Noordervliet, menno.noordervliet@planet.nl,  0620598283

Caroline Boekwijt, caroline.m@live.nl, 0644096913

 

Lezing Liz Hathway: Pluto in Waterman: De Volgende Stap

In de woorden van de bekende Duitse mundaan astroloog Reinhold Ebertin (1901-1988), ‘Pluto’s overgang van een teken naar een ander heeft te maken met grote omwentelingen in de “focus of power” binnen de maatschappij. Pluto geeft het gebied aan dat het meest rijp is voor grote transformatie’. Ik zou daaraan willen toevoegen, Pluto legt dingen bloot. Wat legt Pluto in Waterman bloot? Wat is rijp voor transformatie? Een mundane lezing.

Sinds 2008, houdt Pluto huis in de wintertekens Steenbok en vanaf 2023, Waterman. Dit zijn tekens die per uitstek met de maatschappij te maken hebben. In een ver verleden, om het barre winterseizoen te overleven moest men samenwerken en samen beslissingen nemen. Hier vinden we de wortels van ons idee van de maatschappij terug. Steenbok gaat over de structurele kant van de maatschappij, het idee van bouwen, vormgeven, regelgeving, de wetten. Met Pluto in Steenbok, hebben we lessen geleerd over hardheid, krimp, bezuinigen, geen franje, soberheid maar ook over somberheid en leren leven onder covid19, met een soort van ‘collectieve depressie’.

Waterman daarentegen gaat veel meer over de maatschappij als een abstract begrip, de utopie (straks technologisch van aard). We weten ook hoe de utopie regelrecht naar de dystopie kan leiden. Met mijn recente lezing in Oldenzaal, ben ik begonnen mij in het thema Pluto in Waterman te verdiepen en deze lezing, zie ik als de volgende stap in het ontwikkelen van mijn eigen ideeën omtrent dit super boeiende onderwerp. Door zijn elliptische baan rond de Zon, blijft Pluto langer in sommige tekens dan in andere en Pluto blijf lang in Waterman (final exit is in jan 2044). Kennelijk heeft Pluto veel werk te doen hier. Hoe dat werk er uit zou kunnen zien, daar gaat deze lezing over.

Liz Hathway (Wales, 1957), studeerde cum laude af in Cultural Astrology and Astronomy aan de University of Wales, Trinity Saint David, is diploma houder van de Faculty of Astrological Studies (London) en is gekwalificeerde uurhoek specialist (John Frawley school). Liz was de eerste Nederlandstalige astrologie blogger (2006), en is oprichter van de populaire astrologieblog Facebook Group. Liz geeft lezingen in binnen en buitenland, en heeft een speciale belangstelling voor de mundane astrologie. Zij heeft haar praktijk in Amsterdam en is momenteel bezig met haar eerste boek, een autoethnography over Saturnus. Liz heeft ook een Engelstalig FB – Liz Hathway Astrologer. Haar websites: www.astrologieblog.nl (nederlandstalig) en www.lizhathwayastrology.nl (engelstalig). Email Liz: hathway77@hotmail.com. Haar YouTube channel is astrovizier.


 

Lezing Faye Blake : Pluto – transpersoonlijk? Of juist persoonlijk?

In 2023 steekt Pluto een teen in Waterman, en vanaf 19 November 2024 is hij volledig verhuisd totdat hij weer onrustig wordt in 2043. Als een planeet naar een ander teken gaat, moeten wij even leren wat de positieve kansen zijn om de planeet goed aan het werk te zetten. Wat zijn de nieuwe thema’s van Pluto in Waterman? Hoe kunnen wij ons voorbereiden zodat wij de beste kunnen maken van deze periode? Niet alleen voor Nederland en de wereld maar vooral voor jezelf? 

 

Faye Blake

Faye Blake heeft meer dan 30 jaar ervaring als professionele astroloog en therapeut in haar privépraktijk en als business consultant binnen organisaties. Haar benadering is psychologisch, met een praktische, resultaatgerichte focus. Faye is ook innerlijk-kind en regressie therapeute. Zij studeerde in Nieuw-Zeeland (haar geboorteland), Engeland, Zwitserland en Nederland, waar ze nu woont en de Amsterdam School of Astrology bestiert. Faye heeft haar universitaire studie – Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology in de Bath Spa Universiteit in Engeland – in 2004 afgerond.
Voor Coronatijden verzorgde Faye regelmatig lezingen en workshops in binnen- en buitenland. Nu is dat meestal online. In 2012 was zij te zien in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland en in 2015 en 2017 in de VS en Engeland. Haar boek: “Using Astrology to Create a Vocational Profile: Finding the Right Career Direction” werd gepubliceerd in mei 2012. Het boek “From Here to There: An Astrologer’s Guide to Astro-Mapping ” edited by Martin Davis, bevat een hoofdstuk over haar werk in het bedrijfsleven. Haar website www.juxtaposition.nl toont het werk in haar bedrijf. Meer informatie over haar Faye is te vinden op: www.fayeblake.nl. Haar astrologie website is Amsterdam School of Astrology

 

 

 

   
 

 

 
CIB DAG

Beste astrologen, leden, donateurs en belangstellenden, 

 

Zaterdag 19 maart 2022 organiseert de CIB namens de AVN weer een inspirerende dag met 2 interessante sprekers.  

U bent van harte uitgenodigd om op deze dag aanwezig te zijn!

Plaats: Amershof, Snouckaertlaan 11 te Amersfoort. Tel: 033-4613524

De kosten zijn € 20,00 ( gesubsidieerd door de AVN) inclusief lunch en koffie/thee.

U kunt zich aanmelden bij Hans Jongerius, knowthyself@ziggo.nl of door een reply te geven op deze mail. Een eventueel dieet bij de aanmelding doorgeven.

We verzoeken u tevens € 20,00 over te maken op de rekeningnummer van de AVN : NL95INGB0007869860 met vermelding van CIB dag nov 19.

Na betaling is uw inschrijving pas definitief.

Niet leden zijn ook van harte welkom op deze CIB dag. De kosten zijn dan E 40,00 

In verband met Corona weten we nog niet wat in maart de regels zullen zijn. Wij houden jullie daarvan op de hoogte.

Het programma:

 10:00 uur – 10:30 uur:  ontvangst met koffie/thee

10:30 uur – 12:30 uur: lezing van Ben Rovers

 12:30 uur – 13:30 uur: lunchpauze

13:30 uur – 15:30 uur: lezing van Geraldine Pontenagel

 Hieronder kunt u meer lezen over de inhoud van deze 2 lezingen/ workshops.

We hopen velen van u weer te kunnen verwelkomen op zaterdag 16 november.

Hartelijke groet,

Johanniek Knibbeler

Vera Bruins

Annette Schouten

CIB, Commissie Intake en Begeleiding van de AVN

 

 

Lezing van Ben Rover in de ochtend:

Dodelijke aantrekkingskracht: charmante seriemoordenaars

Seriemoordenaars zijn er in soorten en maten. In deze workshop bespreekt astroloog en criminoloog Ben Rovers de levens en gruweldaden van drie seriemoordenaars die hun charme of aantrekkingskracht konden benutten om slachtoffers te maken. Het gaat om de Amerikaanse seriemoordenaars Ted Bundy en Jeffrey Dahmer en om de Nederlandse seriemoordenaar Koos Hertogs (inmiddels allemaal overleden). Het wordt vooral een interactieve sessie: Ben zal de horoscopen van deze personen tonen en informatie delen over hun levens en daden, de deelnemers worden uitgenodigd om naar aanleiding hiervan relevante horoscoopfactoren te bespreken om zo tot een beeld te komen van deze personen en wat hen heeft bewogen. 

Ben heeft een astrologiepraktijk in Rosmalen en is oprichter en docent bij De Hermetische Kosmos | School voor Astrologie. www.benrovers.comwww.schoolvoorastrologie.nl

 

Lezing van Geraldine Pontenagel in de middag:

Evolutionaire Astrologie als Opening Tot Zielsevolutie

 

“WAAROM BEN IK HIER, WAAROM DIT LEVEN, WAT IS DE ZIN ERVAN?”

Deze vragen wordt het meest gesteld door mijn cliënten. En het zijn déze vragen die ik in mijn vroegere toepassingen van de Astrologie niet kon beantwoorden.

Totdat ik in aanraking kwam met de Evolutionaire Astrologie.

De EA-methode verheldert de unieke individuele aard van de Ziel, de weg die is afgelegd en de ervaringen die zijn opgedaan: het verleden heeft geleid tot het huidige leven.

Tegelijkertijd biedt de methode inzicht in de weg naar heling en verdere evolutie van de Ziel: de intentie voor toekomstige groei.

Het uitgangspunt is de drang naar Evolutie die in iedere Ziel aanwezig is, gesymboliseerd door Archetype Pluto.  De Ziel gaat ‘op reis’ door de levens heen om alle verlangens te ervaren die hem uiteindelijk gescheiden houden van terugkeer naar de Bron. Traumatische gebeurtenissen op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel gebied kunnen naar boven komen en geheeld worden.

De Radix toont de start van het huidige leven

EA gaat uit van de Natuurlijke Wetten.

 

Vanaf mijn veertigste ben ik gaan zoeken naar de achterliggende thema’s van mijn eigen levensverhaal. Via de Bio-energetica kwam ik vanzelfsprekend terecht bij de Jungiaanse psychologie en Karen Hamaker. De volgende stap naar Psychologische Astrologie was voorspelbaar.

Toch vond ik hier niet de antwoorden op mijn eigen zoektocht. Ik was wel op de ‘goede’ weg maar nog niet op de juiste. De omwegen via Structurele Astrologie (gecertificeerd) en Esoterische astrologie (Alan Oken, 3 jaar) leidden mij naar de PLUTO SCHOOL van Marc Jones waar ik in 2016 afstudeerde in de ‘Evolutionairy Astrology and Counseling Skills for Astrologers’: voor mij de juiste weg, bestemming bereikt.

 

Ik wil in deze lezing/workshop de opbouw van de methode laten zien en de toepassing zodat iedereen in de eigen horoscoop zijn of haar eigen Weg kan volgen.

Ik hoop dat hiermee interesse gewekt is.

 

Website: www.deoopeningtot.nl