Skip to content

Alida Noordermeer

Rekenkamercommissie, 4 nieuwe leden.
STROMINGEN ASTROLOGIE

Vedische Astrologie is de oudste vorm van Astrologie. Vedisch is afgeleid van Veda en dat betekent 'innerlijk weten'. De Vedische Astrologie wordt in het Sanskriet Jyotisch genoemd. Jyotisch betekent innerlijk licht, het goddelijk licht dat ten diepste in ieder mens aanwezig is. Jyotisch heeft als doel het licht in je te doen ontwaken. Door de cycli van de Zon, de Maan en de planeten te leren kennen, kunnen we meer bewust worden van onszelf.

Het moment dat je geboren bent, zet een stip op deze aarde en dat heeft betekenis. Jyotisch gaat ervan uit dat de mens direct verbonden is met het Universum [Zo Boven, Zo beneden]. Jyotisch geeft inzicht in de wens van je ziel en wat deze in dit aardse leven zou willen leren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wij via de hersenen zijn verbonden met de planetaire energieën en deze geven informatie over zowel ons innerlijk [ziel] als onze uiterlijke manifestatie [ik].

Waarheidsvinding is wat mij fascineert. In mijn levensloop is hierin een rode draad te ontdekken. Ik startte als medisch analist en onderzocht bloedcellen; daarna vervulde ik diverse management en bestuurlijke functies in de gezondheidszorg. Deze functies heb ik achter mij gelaten en thans begeleid ik mensen bij echtscheidingsmediation. Vaak hebben mensen al een lange reis van strijd achter de rug en gaan bij de rechter procederen. Als de Rechtbank naar mij mensen verwijst dan ervaar ik dat ze elkaar al langere tijd niet meer begrijpen, niet in staat zijn de ontstane afstand tussen hen beiden te overbruggen en kiezen voor (echt)scheiding. Om de mensen zo goed mogelijk te ondersteunen bij dit nare proces, zet ik mij in de achterliggende oorzaken te begrijpen c.q. in te voelen en zonder dat ik daarvoor een kaart hoef te trekken, helpt de Vedische Astrologie mij daarmee.

Mijn belangstelling voor Astrologie speelt al heel lang.  Toen ik 17 jaar was kocht ik in 1972 mijn eerste astrologieboek van Derek en Julia Parker. In 1995 kwam ik in aanraking met de Vedische Astrologie en de traditie van Maharishi Mahesh Yogi. Ik was gezegend met twee leraren die mij hielpen bij het interpreteren van de Vedisch Astrologische kaart. In 2017 heb ik mij aangesloten bij de School voor Filosofie in Amsterdam en onder de bezielende begeleiding van ir Jan Willem van Doorn is mij wederom het goede toegevallen en krijg ik de gelegenheid mij verder in de Vedische Astrologie te bekwamen.

Ik bied Jyotisch consulten en/of coaching op levensthema's die op dit moment een belangrijke rol in je leven spelen. Mijn praktijk heb ik ATMAVIT genoemd met de betekenis van 'Zelfkennis'. Aan de hand van de Vedisch Astrologische kaart gaan we in gesprek over de thema's en de inzichten die de kaart biedt. Tarieven worden afhankelijk van de vraagstelling nader overeen gekomen.

Contact info:

Alida Noordermeer

Adres:

Dotterbloemstraat 5

Woonplaats:

2153 ES NIEUW-VENNEP

Email:

Telefoon:

Website: