Skip to content

Dick van der Mark

Dick_van_der_Mark
STROMINGEN ASTROLOGIE

Dick van der Mark (1953)
Astroloog, aurareader en –healer, docent, voorzitter Astrologische Associatie (ASAS)
Specialisatie: spirituele astrologie

Vertrekpunt
Astrologie is een middel vrij van oordeel, context of levensvisie. Zij toont de universele wetten, weergegeven in symbolen die te vertalen zijn naar ieders specifieke situatie. Dat is een geweldig gegeven, want iedereen kan zonder waardenoordeel de betekenis van die verbanden inpassen in eigen leven.

Astrologie is mijn eerste inspiratiebon geweest in het zoeken naar de essentie van het bestaan. Daarna, door me te scholen in de psychic reading, werd mijn aandacht verlegd van de psychologische processen naar de subtiele energieën die informatie geven over een andere dimensie. Het intuïtieve Weten kijkt verder dan het dagelijkse gebeuren van de stoffelijke onnozelheid.

De Advaita vormt mijn derde inspiratiebron. Bevrijdend is het om gewaar te worden dat het Bewust Zijn onveranderlijk is en dat er aan het einde van elke dag niet meer bereikt hoeft te zijn dan er bereikt is. In de rust van het ‘willen wat er is’ manifesteert de oorspronkelijke essentie van een mens zich het meest helder.
In de praktijk en in het onderricht maak ik gebruik van deze 3 bronnen om anderen te spiegelen op hun weg naar bewust Zijn.

Activiteiten
Astrologische consulten 
In het individuele consult gaan we op zoek naar de vraag achter de vraag. De gebruikelijke neiging is om het probleem waarmee we worstelen zo snel mogelijk van tafel te hebben, de astroloog mag dan vertellen hoe en wanneer dat bereikt wordt. Maar natuurlijk werkt het net andersom: niet de ántwoorden zijn van belang, maar de vrágen. Daarom moet het probleem niet ván tafel, maar eróp! Wie onderzoekt en inzicht verwerft, krijgt andere vragen omdat het perspectief verandert. Uiteindelijk gaat het erom dat we ons weer herinneren wat we hier komen uitzoeken op aarde, zodat we begrijpen dat de ervaringen in het leven resoneren met het oorspronkelijk verlangen van de ziel.

Het relatieconsult bestaat uit 2 sessies, één waarin aan beide partners inzicht wordt gegeven over hun omgaan met het thema ‘relaties’ en één waarin we kijken naar de thema’s die manifest worden in het feitelijk contact met de ander.

Aurareading
Aan de hand van het energiebeeld (aura en chakra’s) ‘lees’ ik de symbolen die zich op dat moment voordoen en die betekenisvol zijn voor de situatie waarin de cliënt zich bevindt.

Cursussen
Cursussen voor beginners en gevorderden op diverse locaties.
Trainingen voor (semi-)professionals in de spirituele astrologie in Utrecht, Amsterdam, Heiloo en Diessen. Op verzoek ook op andere locaties bij voldoende deelnemers.
Supervisiegroepen voor astrologen eveneens op diverse plaatsen in Nederland.

Opleiding Caelestis, een nieuwe school voor oude kennis
Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit is een parttime beroepsopleiding. Caelestis heeft een uniek concept waar je kennis leert integreren met je eigen intuïtie. De Zwarte Lichten Astrologie neemt een belangrijke plaats in binnen het lesprogramma. De combinatie van astrologie en de vakken 'Esoterie', 'Zijn in een Lichaam' en 'Intuïtieve Ontwikkeling' vormt de juiste combinatie om een astroloog van de nieuwe tijd te worden. Docenten: Dick van der Mark, Charlotte Wenner en Corien Govaarts. Kijk op www.caelestis.nl voor meer informatie.

Lezingen 
Lezingen en gastlessen worden jaarlijks in binnen- en buitenland gehouden.
Voor de actuele gegevens: zie eigen website onder ‘actueel’.

Kosten
- Een consult duurt maximaal anderhalf uur en kost € 110
- Een relatieconsult bestaat uit 2 sessies, van elk anderhalf uur en kost totaal € 200

De prijzen voor opleiding, cursussen en voor andere informatie: www.dickvandermark.nl

Voor het maken van een afspraak of het aanmelden voor cursus of opleiding zie de contactinformatie of de websites

Contact info:

Dick van der Mark

Adres:

Kanaalweg 119

Woonplaats:

3533 HJ Utrecht

Email:

Telefoon:

Website: