Skip to content

Astrologie Doen en Beleven

Regio Veghel Noord-Brabant

Breng je Horoscoop tot Leven! De manier van astrologie bedrijven in weekbladen of op AstroTV is erg oppervlakkig, hoog-over, ongenuanceerd en sterk op de massa gericht. Astrologie biedt véél meer! Dáármee maak je kennis en ga je aan het werk in deze opleiding ‘Astrologie Doen en Beleven’. De geboortehoroscoop is de blauwdruk voor het leven dat jij op aarde kunt ontvouwen. Het zal dan ook vooral over JOU gaan. Zo krijg je steeds beter in de gaten wie je bent en in welke rollen/processen je zit.
Kennis maken met astrologie én leren duiden door met je eigen horoscoop te werken en door je horoscoop zelf te beleven krijgt daarom veel aandacht. Geen nadruk op theoretische kennisoverdracht maar op doen en beleven. Je werkt de hele opleiding met een beeldboek waarin je het aangereikte materiaal maar vooral het door jezelf verzamelde materiaal bijeen brengt.
Het duiden van een horoscoop geeft inzicht in de basis van iemands karakter. In deze opleiding breng je je eigen horoscoop tot leven. Leer je meer over jezelf en over hoe jij in de wereld staat. De inzichten in je horos-coop worden je aangereikt via vaktheorie, die je met behulp van de diverse werkvormen voelbaar en levend maakt.

Indeling

In het eerste jaar gaan we in op de betekenis van de dierenriemtekens, planeten en aspecten. In het tweede jaar komen de huizen aan bod en leer je hoe je korte duidingen kunt geven. Het derde jaar kijken we vooral naar wat er op dat moment in je leven speelt, welke thema’s je horoscoop raken en hoe je dat voor jezelf en aan anderen kunt duiden.

Wat tot voor kort een mysterieuze tekening was, wordt een levend geheel. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je processen en de relatie met mensen om je heen.

Voor wie?

Deze opleiding is er voor
* ieder die op een creatieve en inspirerende manier kennis wil opdoen van astrologie
* diegene die al wat weet van astrologie en die kennis praktisch wil verdiepen
* mensen die graag een andere, nieuwe dimensie van de astrologie willen ervaren.
Kennis van astrologie is niet noodzakelijk en voor wie al het een en ander van astrologie weet, biedt de opleiding toch nieuwe inzichten. Met de kennis en ervaring die je opdoet in de opleiding leer je jezelf op een aansprekende manier een spiegel voor houden en zal je rijker dan voorheen ‘thuis’ komen bij jezelf.

Werkwijze

In de opleiding maken we gebruik van diverse technieken om de astrologische theorie in de praktijk toepasbaar en hanteerbaar te maken:

 • Inzichten die verkregen zijn uit de psychologie van Jung. Werken met beeld- en associatietechnieken om de onbewuste werking van de horoscoop bewust te maken.
 • De werking van de horoscoop ervaren en beleven met behulp van Systemisch werk.
 • Via Neuro Linguïstisch Programmeren de werking van de diverse delen die gevormd zijn uit de energiepatronen bewust en aanspreekbaar maken.
 • Met lesgenoten eigen ervaringen met thema’s uit je horoscoop uitwisselen en delen.
 • Werken met alles wat in het samenspel met je lesgenoten boven komt en voor jou belangrijk is om naar te kijken.
 • Evt. nodig ik een gastdocent uit.

Bereikte eindniveau

Aan het einde van deze driejarige opleiding ben je in staat om zelfstandig een horoscoop te duiden en kun probleemloos instromen in diverse vervolgopleidingen.

Aanmelding

Om je aan te melden stuur je een email met je contact- en geboortegegevens (datum, tijd en plaats) naar huub@maanenzon.com of je stuurt het ingevulde inschrijfformulier naar het postadres in Veghel.
Na aanmelding ontvang je aanvullende informatie en een factuur.

Wat eerdere studenten zeggen:

 • naast 18 leerzame avonden in uiterst gastvrije gezellige omgeving vele nieuwe inzichten gekregen… … en kijk dan ook vol spanning uit naar het volgende leerjaar;
 • ik heb veel geleerd, ervaringsgericht;
 • het jaar heeft me geholpen sneller en effectief door mijn proces te gaan… … vooral wat betreft mijn emotionele verwerking;
 • het leerproces heeft me gesteund en geholpen bij het nemen van mijn beslissing, het maken van keuzes;
 • de deur naar de astrologie is heel ver open gegaan, mede door ervaringsgerichte aanpak;
 • deze aanpak is stimulerend, inspirerend en zet aan tot mijn creatieve output;
 • veel leren ook van elkaars feedback en uitwisseling;
 • inspirerend, het maken van de beeldboeken is prikkelend..