Skip to content

Erkende Opleiding -Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie

De klassieke astrologie is gebaseerd op methodes die al meer dan twintig eeuwen lang worden gebruikt om horoscopen te duiden. Waar deze traditie precies begonnen is, is niet te achterhalen, voordat de klassieke technieken op schrift werden gesteld werden, werden ze al eeuwenlang als gesproken, orale traditie van meester op leerling overgedragen. In de laatste twintig jaar is de belangstelling voor onze eigen Europese astrologische traditie wereldwijd weer enorm gegroeid, naast de moderne psychologische astrologie is de klassieke astrologie inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste stromingen.

De Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie is de enige erkende opleiding in Nederland die een volledig opleidingsprogramma in de klassieke astrologie biedt. Dat doet de IVAK al meer dan vijftien jaar, in meer dan dertig landen wereldwijd in zes verschillende talen. Het basisprogramma van drie jaar omvat uurhoekastrologie, radixduiding, traditionele psychologie, electie-astrologie, financiën, duiding van succes en talent, prognosetechnieken, medische astrologie, spirituele duiding, familie en gezin, vaste sterren en hun mythologie, werken met de (Westerse) Maanhuizen en de astrologie van liefde en relaties. Naast en in aansluiting op het basisprogramma bestaat er ook de mogelijkheid een complete opleiding tot medisch astrologie te volgen waarin de student leert effectief te diagnosticeren en te behandelen. Ook is het mogelijk een extra jaar klassieke mundane astrologie te doen.

 Oscar Hofman (Amsterdam 1962) is de stichter van de Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie. Hij schreef vijf boeken, die in zeven talen zijn verschenen, Oscar was de eerste Europese astroloog, die in het Chinees werd vertaald, hij is gastdocent aan de Academy of Traditional Astrology in Taipei (Taiwan) en aan opleidingen in Letland, Oostenrijk en Oekraïne. Hij reist intensief om workshops te geven in vele landen en is al jarenlang vaste columnist van het grote Duitse vakblad Astrologie Heute en van het Engelse AA Journal. Zijn praktijk is gevestigd in Gorinchem, maar hij bedient een wereldwijde clientèle. Oscar is ook MA filosofie (epistemologie).

Hij is bereiken via:

0183-649405,
oshofman@xs4all.nl,
website
www.pegasus-advies.com (met wekelijkse drietalige astroblog.)

De Internationale Vakschool voor Klassiek Astrologie is de enige astrologie-opleiding in Nederland die de mogelijkheid biedt om officieel erkend te worden als praktijkvoerend Klassiek Astroloog